Misiunea imposibilă a devenit posibilă. Cele 3 luni de concurs au ajuns la final… şi încă ce final!

Concurentele din acest an care s-au încumetat să intre în competiţia “Jurnalul unei siluete perfecte” sunt mândre că au reuşit să slăbească, că au, acum, o cu totul altă percepţie despre alimentaţie şi mişcare, iar cei care le-au fost alături sunt extrem de mulţumiţi de rezultatele obţinute pe parcursul a 3 luni de dietă.

Cele două concurente, Corina Cernea (28 de ani) şi Mihaela Ardeleanu (34 de ani) au fost monitorizate nutriţional dr. Lavinia-Luminiţa Florea, medic specialist diabet nutriţie – Centrul Pro-Vita, au primit consiliere sportivă cu antrenamente personalizate de la Iulian Budescu şi Bianca Dinu, traineri în cadrul centrului de fitness şi wellness SkyWellness, suplimente nutritive de la Calivita, care să susţină efectele dietelor recomandate şi produse anticelulitice oferite de NIVEA.

Concursul s-a desfăşurat în condiţii de viaţă absolut normale, cotidiene, fără modificari speciale ale stilului lor de viaţă –  activităţi profesionale sau personale. Pentru aprecierea performanţelor celor două concurente, specialiştii au luat în considerare atât numărul kilogramelor totale pierdute ca valoare absolută (diferenţa între greutatea iniţială totală şi cea finală), dar mai ales scăderea depozitelor de grăsime din organism. O valoare ţintă sănătoasă pentru organism este (cu variaţii mari individuale) un procent de grăsime (PPG) între 20 – 30%, cu o medie de 25%. Pentru a monitoriza efectul dietei, sportului, aplicării produselor cosmetice şi consumului suplimentelor nutritive, nutriţionistul a folosit un cântar performant – analizatorul de compoziţie corporală GAIA, care a permis analiza evoluţiei depozitelor de grăsime şi a PPG-ului.

Evoluţia celor două concurente

La întâlnirea iniţială, Corina Cernea avea greutatea totală de 86,6 kg; grăsime totală de 32,4 kg, iar PPG 37,4%. După 12 săptămâni, la întâlnirea finală, greutatea totală a fost 79,2 kg, grăsimea totală 26,7 kg, iar PPG 33,7%. Bilanţul final: minus 7,4 kg în total, din care – 5,7 kg de grăsime (adică – 3,7% procent de grăsime din organism). La începutul concursului, Mihaela Ardeleanu avea greutatea totală de 59,3 kg, grăsimea totală de 14,8 kg, iar PPG de 25%. După 12 săptămâni, la întâlnirea finală, greutatea sa totală a fost 56,3 kg, grăsimea totală 12 kg, iar PPG 21,3%. Bilanţul final: – minus 3 kg în total, din care – 2,8 kg de grăsime (adică -3,7% procent de grăsime din organism). |n concluzie: procentual, cantitatea de grăsime pierdută la finalul competiţiei de către cele două concurente este egală, 3,7%. Este de apreciat faptul că Mihaela şi Corina s-au situat pe o poziţie de perfectă egalitate în ceea ce priveşte rezultatele obţinute, dar şi achiziţiile sănătoase pe termen lung pentru viaţa lor – alimentaţie corectă, mişcare, stil de viaţă echilibrat. Prin urmare, premiile se vor împărţi în mod egal celor două participante. Corina şi Mihaela sunt mai mult decât învingătoare şi simt că au câştigat mult mai mult decât un premiu: sunt mai încrezătoare, mai ambiţioase, îşi doresc să continuie pe aceeaşi linie – alimentaţie sănătoasă şi mişcare – chiar şi după încheierea concursului şi, cu mâna pe inimă, pot spune clar şi răspicat că acum mănâncă pentru a trăi, nu trăiesc pentru a mânca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>